Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Şubat 2012 Çarşamba

Sondan başa doğru


Sondan başa doğru yürü..

 
Ne yaşıyorum diye düşün, ne yaşadığını gözden geçir. Şimdi sana senin ne yaşadığını gözden geçirmende ve içinde neler olup bittiğini anlamanda kolaylık sağlayacak olan bir egzersiz öneriyorum. 
Akşam yatmadan önce oturduğun yerde gözlerini kapatarak kendini gözlemlemek sana çok büyük farkındalık sağlayacak böylelikle kendini daha yakından tanıyıp fazla sevme fırsatı bulacaksın. 
Gözlerin kapalıyken bulunduğun andan önceki anı hatırla; sonra da bu işlemi ileriye doğru bir film gibi devam ettir. Ancak filmi başa sarıyormuş gibi yavaş yavaş ilerle. 
Bakalım nerede durma ihtiyacı hissedeceksin? 
Orada dur ve o anda kendi yaşadığın duyguyu, o olayı değerlendir. Böylelikle yaşadığın durumu tahlil edip çözümleyebilirsin. 
Beyninin bir bilgisayar gibi işlediğini anlarsan, ona hangi bilgilerin kaydolduğunu da anlarsın; böylece senin istemin dışında bir bilgi girişi varsa bunları çözümler ve kendi niyetinin doğrultusunda değiştirebilirsin. 
Bu işlemi yaparken muhtemelen uykuya dalabilirsin; bu uyku da derin, gerçek bir uyku olur. Günün bütün yorgunluğu üzerindeyken kendinle yüzleşmeden uyursan zihnin bu yüzleşmeyi rüyalarında halletmeye çalışacağından, sağlıklı bir uyku uyuyup hücrelerini yenileyemezsin. 


Bu tür bir farkındalık çalışması yaptıktan sonra zihnini tümüyle arındırarak uyuman sana muhteşem bir dinginlik, arınmışlık ve zindelik sağlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder